1203 Budapest, Serény utca 4.info@secretcontrol.hu
Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatásul közöljük, hogy saját hibánkon kívül eső okok miatt a mobiltelefonos elérhetőségeinken nem vagyunk elérhetőek. Kérjük, hogy hívja a  +36 1 283 0740 számunkat. Köszönjük a megértésüket! Üdvözlettel: Secret Control csapata

Fenntartható Busz Díjak 2025: A buszos közlekedés jövője

Idén ősszel Madrid lesz a fenntartható közlekedés központja. Itt kerül sor a „Fenntartható Busz 2025” Díjak átadására a FIAA kiállításon, október 22-25. között.

Az eseményen három kategóriában – városi, helyközi és távolsági buszok közül– választják ki a legjobbakat. A zsűri nyolc európai szakújságíróból áll, akik a buszok innovációját, hatékonyságát, kényelmét és környezetbarát tulajdonságait értékelik. A döntősök közül olyan modellek kerülnek kiválasztásra, amelyek a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a közlekedés fenntarthatóbbá tételéhez.

A kiválasztott döntősök közül több modell már Magyarországon is használatban van, és fontos szerepet játszanak a közlekedési hálózat korszerűsítésében.

Az Európai Unió célja, hogy 2030-ra az új városi buszok 90%-a zéró emissziós legyen, míg 2035-re ez az arány 100%-ra növekedjen. Emellett az Európai Parlament új CO2-emissziós normái jelentős kibocsátáscsökkentést írnak elő a helyközi és távolsági buszok számára is: 2030-ra 45%-os, 2035-re 65%-os, és 2040-re 90%-os csökkenést kell elérni a 2019-es szinthez képest.

Zéró Emisszió a Városi Közlekedésben

A tavalyi városi kategóriát a MAN Lion’s City 10 E nyerte, kiemelkedő teljesítményével és hatékonyságával. Az idei városi döntősök között szerepel az Iveco E-Way H2, a Solaris Urbino 12 Electric, a Mercedes-Benz eCitaro Fuel Cell, a VDL Citea LF-181 és a BYD eBus B12, amelyet Magyarországon, Komáromban is gyártanak.

Helyközi és Távolsági Kategóriák

A helyközi kategóriában a MAN Lion’s City 12 E LE, az Otokar e-Territo, a Scania-Castrosua LE BEV, a Setra S 516 LE MultiClass és a Volvo 8900 Electric versenyeznek. A távolsági kategóriában a Yutong T12E, az Anadolu Isuzu Novo Volt, a Volvo 9700 DD és a Scania Touring LNG/LBG HD (földgáz vagy biogáz) alternatív hajtású modellek képviselik a fenntartható közlekedés jövőjét.

Magyarországon, különösen Budapesten, egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható közlekedés. Az olyan innovatív járművek, mint az elektromos és hidrogénüzemű buszok, már most is hozzájárulnak a városi közlekedés környezetterhelésének csökkentéséhez és a tisztább, élhetőbb városok kialakításához.

Buszos vállalkozásához vagy lakóautójához Önnek is szüksége van az OBU Easy-re!

Tudjon meg többet az OBU Easy-ről: https://secretcontrol.hu/szolgaltatasaink/obu-easy/