1203 Budapest, Serény utca 4.info@secretcontrol.hu
Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatásul közöljük, hogy saját hibánkon kívül eső okok miatt a mobiltelefonos elérhetőségeinken nem vagyunk elérhetőek. Kérjük, hogy hívja a  +36 1 283 0740 számunkat. Köszönjük a megértésüket! Üdvözlettel: Secret Control csapata

EKR & Colibri EcoScore System

Magyarországon az EKR - Fehér bizonyítvány előírásainak teljesítése egyedülálló módon valósul meg a Colibri EcoScore System segítségével.

Mi az EKR rendszer?

Magyarországon is életbe lépett az Energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, ami azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra ne használjunk több energiát, mint 2005-ben, amikor 785 PJ energiát fogyasztottunk. Ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, 2021 és 2030 között minden évben 0,8%-kal kell csökkentenünk az energiafelhasználásunkat, és - bizonyos politikai intézkedések mellett - évente 7 PJ energiát kell megtakarítanunk.

Mi az EKR rendszer lényege?

Ez a rendszer már 16 európai országban működik sikeresen. A lényege, hogy a résztvevőknek olyan programokat kell bevezetniük és megvalósítaniuk, amelyek a végfelhasználóknál azaz a fogyasztóknál, bizonyíthatóan energiát takarítanak meg. Ilyen lehet például egy régi, energiapazarló gépsor cseréje egy modernebbre, vagy épületek felújítása és így tovább.

Az EKR Katalógusban található intézkedések

Az Energiahatékonysági rendszerben a gépjárművek esetében többféle energiatakarékosságot támogató intézkedés javaslatot találunk, mint például a gumiabroncsok nyomásának érzékelése és ellenőrzése, a járművek lecserélése modernebb modellekre, vagy a járművezetők online vagy személyesen történő oktatása.

EKR audit

Miután megvalósítottuk ezeket a programokat, a következő lépés az EKR katalógusban ajánlott programok működésének auditálása, ahol meghatározzuk az energiamegtakarítás mértékét gigajouleban (GJ). Az audit lezárását követően a megtakarított energia mennyiségét a Fehér könyvbe írjuk be, szintén GJ-ban. 

EKR - Fehér könyvből/tanúsítványból származó bevétel

Azoknak az energia-megtakarító intézkedéseknek a bevezetésekor, amik az energiahatékonyságot javítják, a megtakarított energia bizonyos százalékát fehér tanúsítványként lehet értékesíteni. Ezt úgy lehet megtenni, hogy egy erre jogosult energia-auditor hitelesíti a megtakarítás mértékét, majd ezeket a tanúsítványokat az energiaszolgáltatók felé lehet értékesíteni.

EKR és a Colibri EcoScore System

2023 tavaszán a Colibri üzemanyag-hatékonysági rendszer hatékonysági pontszámítását az Energetikai Hivatalhoz bejegyzett energia-auditor cég egyedi auditálása segítségével sikerült megvalósítani. Ennek keretében a Colibri EcoScore System bevezetése után lehetőség nyílt egy olyan energiahatékonysági intézkedés hitelesítésére, amely mérhető módon az energiafelhasználás csökkenését eredményezi, és amely az Energetikai Hivatal katalógusától eltérő módon történik. Ennek eredményeként kiadásra kerül a fehér könyv, amely rögzíti ezt a csökkentést.

A Colibri EcoScore System segítségével jelentős bevételre tehet szert az EKR - Fehér könyv/tanúsítvány értékesítése után!

Illusztráljuk hogyan nézhet ki konkrét számokban

Találja meg percek alatt az önnek megfelelő megoldást!

Néhány egyszerű lépéssel személyre szabott ajánlatot kérhet, hogy az Ön számára megfelelő és egyedileg kialakított irányt célozzuk meg rugalmasan és gyorsan! A számtalan technikai megoldás közül a legjobbat!
Egyedi árajánlat

Széleskörű szakmai repertoár! Miben segíthetünk?

Válassza ki az Ön számára megfelelő kategóriát és annak szolgáltatásait! Ha elakadna, szívesen állunk rendelkezésére szakmai kérdéseikben is!

Személyautók

Magánemberként is kereshet minket!
Logisztika és gépjárművédelem extrákkal!
Automatikus parkolás, autópálya matrica és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal!

Kisteherautók (<3.5t)

A 3.5 tonna alatti gépjármű kategóriák széleskörű megoldásait itt találja!
Kisebb vállalkozás? Vagy pusztán rövidebb utak?
Segítünk!

Tehergépjárművek (>3.5t)

3.5 tonna feletti gépjárművekre is hatékony megoldásokat nyújtunk azoknak, akik nagyban gondolkodnak!
Szolgáltatások egyedi kivitelezése, tehergépjárművekre is!

Buszok

Ha valamely kategóriában elkerülhetetlen a biztonságos és költséghatékony működés, akkor az a buszoké.
A rendeltetésszerű és kifogástalan működés itt alap kritérium, melynek kialakításában a Secret Control segítő jobbot nyújt.

Speciális járművek

A személy- és teherautók mellett a munkagépek egyre nagyobb szerepet töltenek be, mely mezőgazdasági és építőipari tevékenységek zökkenőmentes folyamatait biztosítja.
Hasonló a tevékenységi köre? Válasszon kategóriát!

Összes szolgáltatásunk

Kíváncsi a sokszínűségünkre vagy a legújabb innovációnkra?
Kattintson és tekintse meg a szolgáltatási palettánk teljes egészét!
Velünk úton a megoldás!